Страница 1 от 4

Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 29 окт 2014 20:10
от nebrejen
Здравейте,
След около месец ще ми доставят Аурис Хибрид 2014.
Има ли други от форума с такъв автомобил?
Би ми било интересно, колко ви струва каското на година, както и годишните сервизи..
Колко ви е гаранцията и т.н.
За моята кола мога да споделя(живея в чужбина), че каското ми е между 1900 и 2400лв в зависимост, колко км изминавам на година.
Първите 3години/50 000км имам фиксирана цена на сервиз-670лв/година, който сервиз вкл. нормалните неща+ смяна на крушки, пера на чистачки и т.н.
Иначе гаранцията ми е 5г/160 000км.
Ако има някой с такъв автомобил може да сподели също така разход и изобщо впечатленията му от автомобила.
Благодаря!

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 29 окт 2014 22:03
от Hursa
Аз имам стария аурис. Но мисля, че цените са близки. Беше около 3-3.5 хиляди по скъп по ценова листа от сегашния, но го взех с отстъпка – малко под 42 хиляди(и е на лизинг). Каското първата година беше малко повече от 1700 май. Гаранцията е 5 години от местния дилър. 3 години са от тойота за автомобила, 5 години от тойота за хибридната система, 160000 км. Първото обслужване беше под 200 лв до колкото помня (допълнително поисках да ми сменят филтъра на купето - не помня, може да е бил таксуван отделно), заедно с обслужването купих зимни гуми с джанти с голяма отстъпка, затова не помня точно. Второто обслужване малко над 200-250, но не беше включено смяна на спирачна течност, защото не бях направил 30 хиляди и обслужването го минах 4 месеца преди да станат 2 години. Сега ми предстой трето обслужване. Условията са 15 хиляди или една година между обслужванията.
Разхода ми е доста нисък, но може би стила ми на шофиране е доста икономичен. За впечатленията – само положителни до сега, но едва ли съм много обективен – първата ми нова кола е. Не можех да си представя, че ще харесам “автоматик” – след хибрида не мисля, че ще харесам вече неавтоматик. Мисля, че има най-добрия “автоматик” за класа си. Може би по добър - дори, ако се сравнява и с автомобилите -автоматици от по горния клас.
Ще съм много благодарен, ако вие споделяте впечатленията си от новия модел. Много ми допадна, доста по добър е автомобила като цяло от стария аурис (според мен). Хибридната им система е еднаква, може би в новия аурис софтуерно е малко по динамичен. Но това от порядъка на 2 3 десети. Стария май нарочно е леко софтуерно ограничен за да не конкурира приус по динамика – не е мое наблюдение.
Какво ниво на оборудване ще е? С какви джанти като цолаж? Че с софийския дилър имах спор, ще се радвам, ако помогнете да го разреша.
Добре дошъл и от мен smile.gif . Възпитанието ми явно е недостатъчно, извинявам се!

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 29 окт 2014 22:19
от Akima
Добре дошъл,колега,
ако може да отговориш освен на горното и къде се намираш?

А най-добре го попълни в профила си - има колеги и от Германия,Австрия,Обединеното Кралство и съседни на България държави, така че може да ти е много полезно. :thumbsup:

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 00:08
от nebrejen
Hursa, благодаря ти за подробния отговор. За впечатления не мога да кажа още, колата ще пристигне след 3 седмици.
Аз имам 5г гаранция. Нивото на оборудване е Актив+, не знам на кое отговаря в БГ. Доколкото знам в БГ са две, аз съм междинното(без: кожа,адаптивни светлини,паркинг асистант,сензор за дъжд). Актив+ е с навигация,камера за паркиране,круиз контрол и т.н. Гуми: лети джанти 16', зимни, лети джанти 16' Nokian Hakkapelliita 8.
Akima, намирам се в Норвегия.Ще се радвам да участвам активно във форума :thumbsup:

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 00:13
от Airfan
nebrejen написа:Hursa, благодаря ти за подробния отговор. За впечатления не мога да кажа още, колата ще пристигне след 3 седмици.
Аз имам 5г гаранция. Нивото на оборудване е Актив+, не знам на кое отговаря в БГ. Доколкото знам в БГ са две, аз съм междинното(без: кожа,адаптивни светлини,паркинг асистант,сензор за дъжд). Актив+ е с навигация,камера за паркиране,круиз контрол и т.н. Гуми: лети джанти 16', зимни, лети джанти 16' Nokian Hakkapelliita 8.
Akima, намирам се в Норвегия.Ще се радвам да участвам активно във форума :thumbsup:

Може би ще ти липсват адаптивните светлини, сензора за дъжд и до някъде паркинг асистънта. Честито за придобивката!

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 00:23
от nebrejen
AirFun, честно да ти кажа ПА и сензора за дъжд няма да ми липсват, не знам обаче за адаптивните :)

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 00:52
от Airfan
nebrejen написа:AirFun, честно да ти кажа ПА и сензора за дъжд няма да ми липсват, не знам обаче за адаптивните :)

Имаш камера за заден ход, но не може да замести напълно ПА. Сензора за дъжд го намирам за адски удобна екстра, която ми спестява постоянно да пускам чистачките или да си играя с интервалите. Адаптивния биксенон е чудесен по завоите наистина.

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 18:13
от nebrejen
Бях карал един път Мерцедес ГЛ със сензор за дъжд..Скъса ми нервите...чистачките се включваха дори и на сухо и не знаех как да ги настроя:) За ПА, не съм сигурен, че бих му се доверил да паркира вместо мен.. Иначе за адаптивните светлини си прав.. Ще липсват..но каквото такова..важното е да сме живи и здрави и безаварийно каране...
Знаете ли къде са произведени вашите втомобили? За моята знам, че е в Англия...

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 18:20
от Hursa
За съжаление в бг не се предлагат ксенонови фарове, дори като допълнителна екстра, май. Навигацията е допълнителна екстра, но не съм сигурен, че за България си заслужава.
За джантите – тук по високото ниво е със 17 инчови джанти и дилъра твърди, че 15 инчови не могат да се сложат – били по големи спирачните апарати. А по ниското ниво оборудване, както и комбито се предлагат с 15 инчови стандартно. Затова съм любопитен дали при вас ще могат да се монтират 15 инчовите. Просто за България смятам, че ниско профилните гуми 225х45 17” са много неудачен избор – затова ми бе и въпроса за джантите при вас.

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 18:30
от nebrejen
Не съм запознат.. Знам,че най-ниското ниво на оборудване тук е 15', средното 16', а най- високото 17'..

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 19:11
от Hursa
В бг по ниското ниво оборудване съответства долу горе на средното за нехибридните ауриси и е с 15ки.
Просто не ми се вярва за различните нива оборудване да слагат различни спирачни апарати (при еднакви двигатели).

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 19:32
от prius 3
Още един колега от Норвегия с хибрид. Другия е с П3. Браво и честито за избора! :thumbsup:
Разкажи малко за хибридите в скандинавските държави! Има ли ги, карат ли се, като се има предвид, че на студено ефективността на хибрида спада? Не зная дали е правопропорционално на дизелите и бензинките, но се отразява зле на зареждането на батерията големия студ и от там на разхода на гориво. Иначе гледах наскоро частен клип на който мъж излиза сутринта до своя приус при минус 50 гр. и го пали без проблем. Ще го потърся и пусна да се види.
Кажи как се нави да вземеш хибрид? Много хора ги приемат с големи резерви без каквито и да е основания.

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 19:42
от prius 3
Ето го клипа от който става ясно, че не само в Скандинавските държави, но и в суровите части на Русия, хибридите на Тойота се представят отлично:
https://www.youtube.com/watch?v=--nE1vNHNT4

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 21:45
от Airfan
nebrejen написа:Бях карал един път Мерцедес ГЛ със сензор за дъжд..Скъса ми нервите...чистачките се включваха дори и на сухо и не знаех как да ги настроя:) За ПА, не съм сигурен, че бих му се доверил да паркира вместо мен.. Иначе за адаптивните светлини си прав.. Ще липсват..но каквото такова..важното е да сме живи и здрави и безаварийно каране...
Знаете ли къде са произведени вашите втомобили? За моята знам, че е в Англия...

Не съм карал GL и нямам впечатления. На Авенсиса специално се държи повече от превъзходно сензора. Но например, сензора за светлините е абсурдно тъп и не върши никаква работа.
Под Паркинг асистант аз визирам парктроник, който не ти пакира сам колата. Не съм чул да се предлага опция с паркиране за Тойота Балкани, но пък при вас може и да има други екстри, които тук не се предлагат.
Относно паркирането, аз пробвах на едно новичко БМВ и да ти кажа се справи адски добре, с удоволствие бих карал и колата, но и за това ми е рано. Всяко нещо с времето си. :thumbsup:
Да се похвалиш после със снимки на колата.

Re: Тойота Аурис Хибрид 2014

Публикувано: 30 окт 2014 21:58
от nebrejen
Prius3 Според мен има доста хибриди тук, както и ел. автомобили..Изобщо са еко настроени.
Относно зимата и хибридите, дълърът ми обясни(колко е вярно е друг въпрос), че за норвежкия пазар хибридите са с подсилени батери(каквото и да значи това), но няма да се очудя да е вярно. Не случайно имат и 5г/160 000км гаранция, а не само 3г., както е на мн места в Европа.Изобщо изискаванията на норввжеца са големи.
Как се навих..Жена ми, ме нави:)
Първо гледахме, малко по-нисък клас автомобили- Киа Рио, Нисан Ноте, Тойота Ярис Хибрид...
Първото пробно шофиране, беше с Яриса...На жена ми и хареса, че е автоматик и не искаше да гледаме другите две коли.. Но като се замислихме малко и видяхме, че Яриса, ще ни е малък, избрахме Аурис... Без дори да го караме или изобщо да го видим на живо:) Но съм сигурен, че сме направили точният избор..Сега го чакаме с нетърпение:)
Аз бях резервиран към хибридите, дотолкова, че не се знае какво става ако батерията ти стане зле...но както казват и от Тойота-"Батерията надживява автомобила".. Дано да са прави:)