Страница 1 от 3

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 28 фев 2017 13:19
от don_balon73
Здравейте, от известно време се оглеждам за Тойота Авенсис, като гледам предимно обявите на официалните дилъри за автомобили втора ръка. Уж тези автомобили са проверени, със сервизна книжка и история и т.н. Друг е въпросът защо в такъв случай не дават някаква гаранция, примерно 6 месеца, но това е друга тема. Та въпросът ми е дали има възможност обявената цена за автомобил втора употреба да се пазари? Или цените са твърди и отстъпки няма? Някой пробвал ли се е да го прави? Става въпрос примерно за ТМ Ауто София, Спекта Бургас, Ником Русе и другите официални дилъри на марката.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 28 фев 2017 14:10
от homie
Здравей,
Моята кола я взех употребявана от дилър на марката. От цената не успях да отбия, но получих "бонуси" като пълно обслужване, пребоядисване на някои детайли, прехвърлянето и др.
Получих и гаранция 3м. или 10 х. км. за двигателя само, но пак е нещо.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 28 фев 2017 14:26
от don_balon73
Благодаря! Те принципно тези автомобили трябва да са проверени и обслужени :D Поне така пишат. Иначе прехвърлянето си е разход, поне едни 500-600 лв. излиза, което дефакто си е отстъпка някаква. Прехвърлянето на реалната цена ли става, или пак нещо се циганят? И още - кеш ли я взе, или на лизинг? Чувал съм, че при кешово плащане веднага са по-отстъпчиви :whistle:

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 28 фев 2017 15:29
от veso_hds
И с официалните дилъри става пазарлък.Трябва да бъдеш по-настоятелен.Наистина като видят пачката с парите стават по-отстъпчиви.Задължен си да пробваш. :D

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 28 фев 2017 15:54
от don_balon73
Естествено, че ще се пробва, въпросът е дали има много смисъл да не се престаравам wink.gif Иначе пачката с парите няма да я нося, освен някое извлечение от сметка :) Чета обаче сега разни истории, то изобщо не е гаранция, че ако вземеш автомобил от официален дилър, няма да има проблеми след това. Явно само ги излъскват, най-много някое масло да сменят и хайде на пазара. Единственото предимство е сервизната книжка, историята и реалните километри, като за последните също трябва да се има едно на ум.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 28 фев 2017 16:08
от ss_mitko
Може да се преговаря, аз съм го правил и ми свалиха 600лева. В ТМ Ауто запад през 2008г. Отделно пребоядисаха предната решетка защото имаше следи от камъчета, но обслужването си беше за моя сметка.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 28 фев 2017 16:29
от kirenski
TM Ауто София - миналата година си харесах една РАВ- ка и след преговори,ми отбиха от цената 1 500 лева, + обслужване (ТИП В)+козметични забелжки за тяхна сметка+ нова лайсна на предна броня ,но до сделка не стигнахме ,предпочетох за малко от горе ,да взема нова :thumbsup: ,та пазарлъка винаги го има :) :) ,независимо от дилъра,марката и т.н.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 01 мар 2017 18:18
от Toyota Fan Forever
don_balon73 написа:Източник Та въпросът ми е дали има възможност обявената цена за автомобил втора употреба да се пазари? Или цените са твърди и отстъпки няма? Някой пробвал ли се е да го прави? Става въпрос примерно за ТМ Ауто София, Спекта Бургас, Ником Русе и другите официални дилъри на марката.


Разбира се !!! Правете го! Колкото по-нагоре в йерархията се домогнете с пазарлъка толкова по-голяма отстъпка можете да спазарите. Особено ако автомобила, който сте харесали се е позадържал. Например спортен а-л купувайте в началото на зимата, а SUV през лятото!
Маржът в Used Cars надхвърля в пъти този за новопродадените автомобили. Целта е винаги един автомобил да остане във въртележката на препродаването в системата им. Така се оплитат всевъзможни търговски капани, но крайния ефект е ПЕЧАЛБА и то ДОВОЛНА!

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 01 мар 2017 19:45
от kiks
Ако искаш да си оставиш колата за продаване или изкупуване, задължително си плащаш за преглед и ти казват какво трябва да се оправи. Така че би трябвало да са проверени. По принцип ТМ Ауто имат гаранция 6 м. или 10 000 км., за Спекта Ауто незнам. Още по добре ако имат фабрична гаранция година /две. По скъпо идва, но по добре от нов внос и перфектно техническо състояния на кола, пристигнала на автовоз. Ако колата се позадържи така или иначе свалят обявената цена. Преди следях една Корола Версо и поне свалиха цената около 2 000 лв за 6 месеца. Предлагат разни подаръци още по телефона, ако те усетят че не ти харесва :) примерно навигация или нещо друго, вече не помня какво.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 02 мар 2017 12:55
от prius 3
Пазарлъка върви и то яко. Трябва обаче и да го умееш. Абе щом до 25% може да се смъкне на нова кола смятай! Е вярно, че беше преди фейслифта, но все пак си беше нова. И парите в кеш действат наистина много добре при пазарлък! Удряш кеша в масата и заявяваш, че това са ти парите и повече нито имаш, нито ще дадеш, а ако не стане при него отиваш при конКУРенцията. Подал си топката на отсрещната страна и той е в шах. Обикновено тази система работи, но трябва и да умееш да го убедиш. Вземаш някоя много тънка оферта от друга марка за нещо подобно и му казваш и му е показваш, че се двоумиш между двете и ще избереш тази с по-ниската цена. Късмет!

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 02 мар 2017 13:06
от don_balon73
Със сигурност трябва да има поле за пазарлък, още повече като знам на какви ниски цени изкупуват автомобилите и каква яка надценка им слагат после при продажбата. Това с прегледа обаче не го разбрах rolleyes.gif Т.е. преди да ти вземат колата, си задължен да я оправиш според това, което е излязло на прегледа? Или те после я оправят за своя сметка?

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 02 мар 2017 13:23
от kiks
Няма сметка да ти я оправят за своя сметка :) На познат така усетиха някакъв по сериозен проблем по колата и така не се разбраха да я продават през дилъра. Примерно имат някакви стандарти: дилър ти казва биалетки за смяна задължително, познат-майстор ти вика няма проблем, само леко са тръгнали, може още доста така да караш.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 02 мар 2017 13:33
от kiks
prius 3 написа:Източник И парите в кеш действат наистина много добре при пазарлък!
В Германия има автокъщи където и евро не искат да свалят! Мисля, че бяха Auto Land. Дори показваха, как някаква Зафира я продават на загуба.

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 04 мар 2017 19:44
от don_balon73
Конкретната обява, която следя, е отпреди 2 седмици и явно не се радва на особен интерес, за това време е прегледана от около 100 човека :D Ще изчакам още малко, да видя дали ще има промяна в цената, което малко ме съмнява. Ако дотогава не ме изпреварят :)

Пазарлък с официален дилър

Публикувано: 06 мар 2017 00:03
от prius 3
kiks написа:Източник
prius 3 написа:Източник И парите в кеш действат наистина много добре при пазарлък!
В Германия има автокъщи където и евро не искат да свалят! Мисля, че бяха Auto Land. Дори показваха, как някаква Зафира я продават на загуба.

Има ги и такива борсуци, които не мърдат от цената. Това с продажбата на загуба е антиреклама за тях, че не са могли да си направят добре сметката. От такива по-добре надалеч. Далеч съм от мисълтта, че са е продали на агуба де, но е друга тема. Има обаче едно изискване, че имаш определен лимит при покупките в кеш. поне в немско повече от 10 000 евро не можеш да платиш на ръка по закон. А някои и дори под тази сума не приемат пари, а искат с банков превод или кредитна карта. На мен дори са ми качвали цена в автокъща. Смъквам цената на колата и ще я вземам. Идва шефа на автокъщата и заявява друга по-висока от обявената цена. Ама как така му викам. Ние ще пишем договора за продажба вече и парите са нагласени. Да, ама не. Някви араби мазни бяха. Предполагам е някаква схема, дали някой много навит ще клъвне. Не им се получи естествено...