Страница 1 от 1

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 21 юни 2017 22:41
от sources
Здравейте от скоро съм собственик на Toyota Avensis T25 2004г. 2.0 D4D 116к.с. комби и вече от скоро и във форума happy.gif . Започвам от там че когато купих колата колата явно имаше проблем с ABS-a защото при температура под 16 градуса ABS-а явно ''работеше'' защото ми отчиташе скоростта с която се движа и изминато разстояние, но ми светиха VSC + TRC OFF. При температура над 16 градуса не ми отчиташе нито скоростта с която се движа нито изминатото разстояние, но не ми светиха VSC +TRC OFF. Смених ABS-a и спирачната течност (доста трудно намерих със моя номер) вече отчита изминато разстояние и скорост винаги, но при запалване на колата след максимум минута без значение дали е в движение светват VSC + TRC OFF и още по гадния проблем не знам има ли връзка при по продължителен завой на дясно колата сама ускорява рязко !!! Гася я в движение и пак веднага на контакт за да спре вдигането на оборотите защото отиват на 5000 чак ако съм на свободна!!! Моля ви помагайте. Има ли някой идея дали може да е свързано с ABS-a ?
Мерси предварително.

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 22 юни 2017 17:35
от peter123
Здравейте,
Нов собственик съм на Тойота Авенсис 2006, 2.2 D4D (дизел) 150 к.с. VIN
Скрито съдържание
Изисква се да бъдете регистрирани за да видите това съдържание.
.
Имам сходен проблем с колегата sources.
Преди седмица след палене на колата ми светна лампата за хлъзгав път. колата работеше нормално - може би само малко по-ниски обороти на празен ход.
След това се оказах без скоростомер и всичко след него - километропоказател, разходи и т.н.
Тръгнах по майстори, диагностики - няма записани грешки. Няма датчик за скоростта на скоростната кутия, значи че взима сигнал от ABS-a.
Трябваше да пътувам на 1000 км през уикенда (с 2 деца отзад) и се притесних да не закъсам някъде...
реших да я вкарам във фирмения сервиз на Тойота в Благоевград (Монца).
Казаха ми, че има някакъв проблем с ECU-то на двигателя, но за подробности трябваше да я оставя за няколко дни.
Казаха ми, да карам спокойно, само дето ще ми светнат доста лампи по таблото.
Така и стана - 1000 километра - светнаха 4 лампи - двигател, VSC +TRC OFF и хлъзгав път (не знам как се казва) - но се прибрахме нормално.
Оставих колата в сервиза и след обстойна проверка на проблема ми казаха, че проблемъ е в ABS компютъра. Цена на нов от сервиза 2652.58 лв.
Ясно е, че няма как да стане.
Потърсих такъв и в EBAY намерих няколко за около 450 USD, втора употреба.
Молбата ми е ако можете да ми дадете съвет откъде да намеря на по-приемлива цена или ако някой има данни за съвместимост с други модели, защото има доста ABS-и (помпа с контролер) на доста по-приемливи цени до 100 USD но са с други номера, независимо, че изглеждат по същия начин (или много подобен)
Моделът на компютъра според сервиза е 44050-05080 (след това е сменен с 44050-05081 и са съвместими)
Предварително благодаря на всеки отзовал се ма този "вик за помощ"
С уважение Петър Чимев

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 22 юни 2017 18:52
от slowtraveler
Огледай дали колегата НИКО няма нещо подобно тук на склад..

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 30 юни 2017 10:50
от nikdel
Не съм майстор, но аз бих погледнал Vehicle speed sensor (VSS). Слагат ги в главината на предно ляво колело. Сензора, връзка към него и зъбното колело от което взима сигнал-евентуално почистване и оглеждане на зъбите.

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 14 юли 2017 09:32
от peter123
Здравейте отново,
Благодаря на Toyota Fan Forever за информацията, която ми изпрати - това беше най-евтиният вариант, който съществуваше за мен.
Не се наложи да сменям ABS-a обаче.
Оказа се, че при укрепването на предната броня, която се беше разхлабила, един болт се е наврял директно в сноп кабели и е дал на късо някои от информационните линии.
Над дясното предно колело (горе вдясно в калника) има един укрепващ болт, който беше изпаднал заедно с пластинката, в която се навива.
И съответно при "оправянето" на калника беше поставен дебел (5мм) винт за дърво и съответно дълъг 3-4 см, за да закрепи калника.
От вътрешната страна на двигателя обаче, точно над дупката има сноп кабели - поне 20-тина.
И винта се е наврял директно в него. Цяло чудо е, че нищо не е изгоряло :-)
Така че, когато правите "подобрения" и навивате разни болтове по пластмасите на този Авенсис, бъдете крайно внимателни, за да не страдате като мен.
Относно майстора...
Монца сервиз ме оставиха без кола 4 дни, за да проверят линиите. Мислех, че наистина са проверили всичко, но... Взеха си парите обаче..
Хората, които откриха проблема са от Крум сервиз Благоевград, които се занимават с диагностика и ремонт на електроника по автомобила.
(Под ремонт разбирайте например... смяна на дефектни елементи по платката на проблемния контролер, а не... "...купи си ABS за 2652.58 лв, пък ние ще ти го сменим...")
Момчетата от сервиза ме впечатлиха с работата си. Работят със всякакви модели автомобили.

Ето данни за контакт със сервиза - моля модераторите да преценят дали да публикуват тази информация.
Скрито съдържание
Изисква се да бъдете регистрирани за да видите това съдържание.

Желая ви безаварийно пътуване.
Петър Чимев

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 14 юли 2017 09:52
от мехаННика
Нищо не казваш за дърводелеца който те уреди с тоя проблем. Нищо лошо за дърводелците, винаги съм се възхищавал на работата им. В автомобилите обаче "дърводелец" е обидно, грубо и некомпетентно изпълнение.

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 14 юли 2017 15:17
от Toyota Fan Forever
peter123 написа:Източник
"оправянето" на калника беше поставен дебел (5мм) винт за дърво и съответно дълъг 3-4 см, за да закрепи калника.


Става, но трябва да се внимава!!

Даже по-добро решение няма при откъснати "ушета" на бронята (и предна и задна). Разсвредлова се целия държач на бронята с 3.5 мм свредло и се навива винта през ребрата в отвора. Като се напраави и фрезенк в арката на бронята (ако винта е във видимата част), и винта е със скрита глава, и се тушира с малко полиуретан и точкова боя върху него става евтино, качествено и надеждно!
За задната само винта трябва да е 70-80 мм дълъг :). Държи здраво и при над 230 ъгъла на бронята не Ви маха в огледалото за обратно виждане сякаш някой Ви диша във врата, а пък уж няма други коли около Вас wacko.gif ( а ремонта преди това е бил в НАЙ- доверения сервиз :censored: )

Avensis T25 сменен ABS нови проблеми

Публикувано: 14 юли 2017 15:31
от kickata
peter123 написа:Източник Оказа се, че при укрепването на предната броня, която се беше разхлабила, един болт се е наврял директно в сноп кабели и е дал на късо някои от информационните линии

И аз го ядох тоя след оправяне на щета по предната броня в доверен сервиз. Чистачките се пускаха когато си искат и не може да ги спреш докато не извадиш бушона. Голямо чудене падна докато открием проблема... :D