Страница 1 от 3

Допълнително монтиране на Cruise control?

Публикувано: 08 юли 2009 22:51
от Rudy
Някой знае ли дали може да се монтира темпомат на мойта колица? (от подписа).

Почетох малко във форума от UK, и според тях става дори било доста лесно. Дали това е всичко необходимо?
Изображение
Та ако някой има опит - нека сподели.

Публикувано: 08 юли 2009 23:57
от Vesko
Дори и тук имаше подобна тема :)

Публикувано: 09 юли 2009 07:35
от polsun
Преди няколко седмици едни приятелче си взема Авенсис 2.0 Д4Д 2008 год. и на волана нямаше лост за Круиз Контрол, но волана беше в окаяно състояние изтъркан с някакви лекета както и да е и затова реши да го смени, немери 2 употреба със аербега на който го имаше това лостче. Когато дойде да ги разменяме като махах стария забелязъх че има една свободна букса, и като закачах новия буксата от лоста за Круиз Контрола пасна идеално даже в последствие се оказа че и работи демек без никаква друга промяна в колата просто смяна на волана с друг на който има лост за темпомат.
Та ако искаш пробвай просто си махни аербега на волана и виж дали под него свободан букса ако има просо закачи лоста и като запалиш колата виж дали светва Cruisе на таблото ако светне имаш.

Публикувано: 09 юли 2009 09:07
от Rudy
Vesko написа:Дори и тук имаше подобна тема :)

Можеш ли да дадеш линк, щото търсачката не намери теми с Cruise, темпомат, автопилот - написани във всички варианти (кирилица и латиница)?

Публикувано: 09 юли 2009 12:32
от WingZero

Публикувано: 09 юли 2009 15:21
от Rudy
Разгледах темата за Аурис-а (не знам защо търсачката не я открива?).

Там лостчето е с номер 84632 - 34011
Изображение
а на мен май ми трябва: 84632 - 34010

Ето тук намерих описание, как се слага точно за моя модел и двигател, ама е на испански. :help:

И пак да питам някой има ли опит поне със свалянето на волана за да проверим дали имам буксата или това няма да помогне?

Публикувано: 09 юли 2009 15:55
от b_d
По принцип има схема за деактивиране на air bag-а, която трябва да се провери в сервизната документация. По-спомени беше 30 или 60 секунди след откачане на акумулатора, но може да греша. Това е много важно, защото от една страна възглавницата е скъпа, а от друга може да предизвика сериозни нарянавания.

Публикувано: 09 юли 2009 16:38
от Rudy
Според Аутодата трябва да се изчака 2 минути.

Междувременно звъннах в ТМ ауто - и изненада - не предлагат опция да се монтира допълнително автопилот.

Дадоха ми обаче цените на частите: Около 290 лв. за лоста и кабелчето.
Но не знаят дали могат да го монтират mad.gif

Публикувано: 09 юли 2009 18:12
от jsp
Rudy написа:Според Аутодата трябва да се изчака 2 минути.

Междувременно звъннах в ТМ ауто - и изненада - не предлагат опция да се монтира допълнително автопилот.

Дадоха ми обаче цените на частите: Около 290 лв. за лоста и кабелчето.
Но не знаят дали могат да го монтират mad.gif

Мда ... аз четох дота по темата за Корола 1.4 D4D - и май мен няма да ме огрее заради отсъствие на софтуер в компютъра на този двигател - или поне така аз разбрах.
Това е неприятно че не извършват такъв монтаж в оторизиран сервиз в София ....

Публикувано: 09 юли 2009 20:01
от Rudy
jsp написа:Това е неприятно че не извършват такъв монтаж в оторизиран сервиз в София ....


Всъщност не казаха, че не могат - може би политиката им е да не го правят, за да могат да продават по-висок клас оборудване.
Имам приятел в Белгия, който ми каза, че за там е нормално афтермаркет обслужване. Неприятно ще е ако наистина се окаже че не могат (или по-скоро не искат.)

Публикувано: 09 юли 2009 22:33
от Xeku
Само със слагане на лостче едва ли ще стане. unsure.gif Под капака на колите с круиз контрол има специални системи на жилата за газ и електроника, която управлява цялата магия...

Публикувано: 10 юли 2009 07:36
от Vesko
Xeku написа:Само със слагане на лостче едва ли ще стане. unsure.gif Под капака на колите с круиз контрол има специални системи на жилата за газ и електроника, която управлява цялата магия...

Така е ако двигателя не е с електронна газ (или както е да се казва в случаите когато на педала на газта няма жило, а само потенциометър) smile.gif

Публикувано: 10 юли 2009 08:52
от Rudy
Xeku написа:Само със слагане на лостче едва ли ще стане. unsure.gif Под капака на колите с круиз контрол има специални системи на жилата за газ и електроника, която управлява цялата магия...


Доколкото разбрах зависи от нивото на оборудване. Испанското ръководство е за ниво SOL, моята тук се води Executive (няма само кожа, навигация, подгряване на седалките, ксенона с пръскалките и чейнджър, а и въпросния Круз контрол), а в UK е Т4 (там TSpirit е най-високото ниво).

От това което гледах в нет-а излиза, че серийно се произвеждат две-три модофикации и вече нивото на оборудване за всеки пазар е различно - напр. за северните страни има стандартно печка и подгряване на седалките, които въобще не се предлагат в южна Европа.

Публикувано: 10 юли 2009 08:55
от bachvarov
polsun написа:Преди няколко седмици едни приятелче си взема Авенсис 2.0 Д4Д 2008 год. и на волана нямаше лост за Круиз Контрол, но волана беше в окаяно състояние изтъркан с някакви лекета както и да е и затова реши да го смени, немери 2 употреба със аербега на който го имаше това лостче. Когато дойде да ги разменяме като махах стария забелязъх че има една свободна букса, и като закачах новия буксата от лоста за Круиз Контрола пасна идеално даже в последствие се оказа че и работи демек без никаква друга промяна в колата просто смяна на волана с друг на който има лост за темпомат.
Та ако искаш пробвай просто си махни аербега на волана и виж дали под него свободан букса ако има просо закачи лоста и като запалиш колата виж дали светва Cruisе на таблото ако светне имаш.


a imash li predstawa kak stoqt ne6tata s1s celicata ? dali i na neq moje da i se dobawi ... 6toto s1m gledam edna w Sofiq gorublqne 2000g. s r1chna kotiq i avtopilot ... moita nqma prazno kapa4e na wolana dali moje dasi dobawq ?

Публикувано: 10 юли 2009 17:55
от Lamdon
Колега, можеш ли да ми кажеш от къде си намери волана втора употреба?