Страница 1 от 1

Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 08 юли 2012 08:49
от nikdel
След смяна на накладките(предни) се появи едно потропване при движение по неравности.Установих че тропат спирачните апарати,по точно втулките на водачите, явно от по-голямото им изваждане за новите накладки.Въпроса ми е някой решавал ли е този проблем и как.Продават ли се отделно втулки или се правят?Евентуално размери някакви ако се наложи да правя нови.Или да викам неволята. biggrin.gif
Колата е корола Е11.

Re: Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 08 юли 2012 10:18
от max-2
Ако са вадени водачите има вероятност да не е сложена гумичката, която лежи в канал на единия водач. Тя е точно за това, да не позволява тракане,защото дори при изрядни водачи има лека хлабина. Ако са ръждясали и износени вече е друг въпрос. Ако искаш обади се да погледна колата, консултацията е безплатна. 0893632177

Re: Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 08 юли 2012 17:07
от ss_mitko
nikdel написа:След смяна на накладките(предни) се появи едно потропване при движение по неравности.Установих че тропат спирачните апарати,по точно втулките на водачите, явно от по-голямото им изваждане за новите накладки.Въпроса ми е някой решавал ли е този проблем и как.Продават ли се отделно втулки или се правят?Евентуално размери някакви ако се наложи да правя нови.Или да викам неволята. biggrin.gif
Колата е корола Е11.

Аз имам същият проблем.Втулките се продават комлект заедно с челюста,питах колегата Toyota_forever комлекта е над 100лв.При мен едната гумичка е скъсана и водачът беше ръждясъл,почистих го но гумичката си е скъсана и водача потропва.В Евро 07 има комплект гумички 30лв. но не са същите а подобни.

Re: Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 08 юли 2012 21:39
от Me4oKyX
Тия тъпи гумички са БОМ БОК. Дори оригиналните от Тойота да вземеш за колосалните 200+лв, пак започват да тропат след има-няма 60-70000км.... Което си е чист абсурд! Тези дни ще правим на моята Корола такива, но плътно влизащи, от друг практически вечен материал, както трябва на струга, за да пасне приказно и повече да няма дрън-дрън-мрън.... Ще пиша пак, като ги турнем, че това наистина влудява много.... все едно нямаш здрав тампон по окачването да го еееееееееееееее..ааа .... До края на тази седмица, ще имам точен отговор, че ако трябва, ще се направят по много комплекти, за трошливите такива, че то иначе няма качествено решение :thumbsup:

Re: Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 09 юли 2012 06:40
от nikdel
Това в зеленото ли са гумичките,че другото са маншони.
Явно бързо се разтропват, защото на апарата пише Лукас. biggrin.gif

Re: Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 31 окт 2012 18:11
от niki60
колеги-как решихте проблема със водачите,че и при мен се появи това дрънчене,не помага нито смазване ,нито натягане на спирачните пружини?

Re: Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 31 окт 2012 21:32
от Akima
Пиши ЛС на Мечо - поста му е над твоя в темата - той ще ти сподели как е решил въпроса - още го тества,но според мен е работещ вариант.

Re: Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 01 ное 2012 14:35
от nikdel
niki60 написа:колеги-как решихте проблема със водачите,че и при мен се появи това дрънчене,не помага нито смазване ,нито натягане на спирачните пружини?

Моите ги натъпках с графитна грес и сега се държат добре,но при следващото отваряне смятам да подменя гумичките с О-пръстени с подходящ размер.

Втулки на спирачни апарати

Публикувано: 10 авг 2016 17:32
от vertikal
Me4oKyX написа:Източник Тия тъпи гумички са БОМ БОК. Дори оригиналните от Тойота да вземеш за колосалните 200+лв, пак започват да тропат след има-няма 60-70000км.... Което си е чист абсурд! Тези дни ще правим на моята Корола такива, но плътно влизащи, от друг практически вечен материал, както трябва на струга, за да пасне приказно и повече да няма дрън-дрън-мрън.... Ще пиша пак, като ги турнем, че това наистина влудява много.... все едно нямаш здрав тампон по окачването да го еееееееееееееее..ааа .... До края на тази седмица, ще имам точен отговор, че ако трябва, ще се направят по много комплекти, за трошливите такива, че то иначе няма качествено решение :thumbsup:


Здравейте колеги, имам Авенсис Т25, 2005г и отскоро се появи същият проблем..тропане в спирачните апарати при движение по неравности. Смених водачите, ефектът беше за 200км. Бих искал да се свържа с Ме4оКуХ , но нямам все още право да пиша на ЛС. Някой от вас да помогне да се свържа с него.