Страница 1 от 1

Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 14 мар 2013 16:35
от Petar_vas
Здравейте, собственик съм на Toyta Corolla Verso 2.2D 2007g. От известно време тропат накладките или спирачните апарати.Ако някой има решение за проблема ще бъда благодарен да го сподели.

Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 16 мар 2013 22:26
от p2s
Здравей, аз имах подобен проблем. При мен като карах по паваж, все едно имах синджир, тътрещ се след колата. Ходих в един сервиз и ми казаха, че имало някакви оси, по които се водели накладките и принципно те имали гумена облицовка, която с времето падала. Свалиха ги, напълниха гнездата с грес и засега не се чува.

Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 17 мар 2013 08:56
от max-2
Обикновена грес не е решение, защото ще надуе и разложи защитните маншончета на водачите и ще влезе вода. Те по сервизите друга грес нямат wacko.gif . Слага се специална грес за водачи и може да се сложат подходящи пръстени от тефлон или силикон с прорязани места, за да могат да се движат без да създават налягане/вакуум. То се видя, че оригиналните им гумички карат малко и са скъпи.... Предлагам услугите си на хора от Пловдив.

Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 30 мар 2013 21:20
от ziko
Здравейте. Проблема е свързан с износени водачи на спирачните апарати. На мен ми направиха нови, на струг и съм доволен за сега. Освен това при износени водачи спирачните накладки не притискат диска равномерно, което до някъде нарушава работата на спирачките. Така ,че това не е само "козметичен" дефект.

Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 01 апр 2013 13:18
от alalexll
p2s написа:Здравей, аз имах подобен проблем. При мен като карах по паваж, все едно имах синджир, тътрещ се след колата. Ходих в един сервиз и ми казаха, че имало някакви оси, по които се водели накладките и принципно те имали гумена облицовка, която с времето падала. Свалиха ги, напълниха гнездата с грес и засега не се чува.

И моите се разтропаха ,напълних и аз със грес и за сега 2дни колата е тиха не се чува онава ромолене. Но си мисля че е временно решение.При мен когато са ми обслужвали колата не са сложили гумения маншон както трябва и се и влизало вода прах и всякакви боклуци и болта чак е раждясал.Та само грес май при по глям луфт вече, е само временно решение.В америка има ремонтни комплекти ,тук при нас незнам.Ако някой е копувал да каже.

Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 13 апр 2013 21:04
от Petar_vas
Кои са тези водачи на накладките...има водачи на апаратите,които имат маншонче...за тях ли става въпрос

Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 20 май 2014 20:51
от dimiterb
Здравейте,
при мене също ми тропат водачите на единият спирачен апарат (преден ляв ако трябва да бъда точен :) ) . Сигурен съм, че е от него, защото само при докосване на педала на спирачката тропането изчезва, а знам, че е от водачите, защото ако бръкна зад гумата и го хвана с ръка мога да го разклатя (да усетя луфт). 99% съм сигурен, че при другите 3 апарата нещата са ок и при тях го няма това тропане.
Та решението, което най-много ми се нрави е запълването на водачите с подходяща грес. И тук идва въпроса, коя точно грес е подходяща? Четох много мнения и честно още повече се обърках: медна, графитена или някаква друга. Единствено е ясно, че трябва да издържа на температура над 1000 градуса. Може ли някой да сподели каква точно грес да си взема и евентуално от къде в района на Пловдив-Пазарджик?

Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g

Публикувано: 22 май 2014 08:44
от max-2
Има специална грес за водачи, гъста е и е силиконова, тефлонова или нещо подобно. Не трябва да се слага грес на петролна основа, защото раздува предпазните маншончета и влиза вода и прах след това. Това с 1000-та градуса е малко пресилено. Имам такава грес, с бранда на Волво е. Ако искаш мога да ти намажа водачите.