Страница 1 от 3

Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 12:14
от imthedevil
Здравейте,

Питането ми е - на Toyota Avansis 2.0 D4D 2001 може ли да се постави борд компютър (единственото, за което ми трябва, е да ми показва разхода на гориво)? В случай, че отговора е да, то въпросът е къде (за София иде реч) може да бъде направено това и за какви пари (ориентировачно, разбира се).

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 16:39
от neznaiko
biggrin.gif Ами, то си има фабричен такъв, който прави и това, което искаш. Какво се е случило с твоя?

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 18:05
от imthedevil
neznaiko написа:biggrin.gif Ами, то си има фабричен такъв, който прави и това, което искаш. Какво се е случило с твоя?
Ами друже, не съм сигурен че има. Поне никъде по таблото нямам индикация за разход на гориво. Всъщност имам два броя дисплеи - единия показва час и температура, а другия - километрите. Друго няма.

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 18:31
от neznaiko
Значи си имаш борд компютър biggrin.gif - екранът му е това, дето показва часа и температурата. Намери бутона до долния десен ъгъл на този дисплей, на който пише "Trip" и го натисни. При всяко негово натискане се показва едно от следните (не помня точно порядъка):
- среден разход на гориво от последно зануляване
- моментен разход (при изключен двигател показва "0", при работещ, но спрял автомобил показва "----" )
- средна скорост след последно зануляване
- за колко километра още имаш гориво, ако средният ти разход е като този в последните Х (не знам точно колко, може би 30-50) километра

От бутона "Mode" се настройва как да ти показва разхода - дали в литра за 100 км (l/100km) или колко мили изминаваш с един галон гориво (mpg).
Готов си. Току-що получи борд компютър безплатно biggrin.gif .

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 20:07
от imthedevil
Уви не - при натискането на въпросния бутон единственото, което става е да почне да мига часовника (демек в режим настройване), друго няма там.

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 20:59
от slowtraveler
А на централната конзола нямаш ли дисплей (над СД)?
При мен там се изобразяваше моментния разход.
Ако нямаш там - бюджетния вариант го виждам някой OBD четец...

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 21:18
от neznaiko
тю, да му се не види, на място с много бавен нет съм. опитах се да прикача ръководството в тази част, дето описва работата на бутона Trip, но не става. Между другото той ли дава мигащ часовник или Mode?

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 19 авг 2014 21:27
от neznaiko
Айде още една проба да кача ръководството.

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 20 авг 2014 09:41
от imthedevil
@slowtraveler - нем, там за където говориш дисплеи няма.

@neznaiko - при мен изглежда по-друго яче прозорчето - центрирано е часовника (в дисплея) и под него е температурата. Всъщност, трябва да го снимам (което най-вероятно ще направя тази вечер).

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 20 авг 2014 12:36
от slowtraveler
Защото в инструкцията по-горе става въпрос точно за дисплея на централната конзола/радиото...
Щом го нямаш - няма къде да ти изпише информацията...
Варианта - или смяна на централната конзола/радиото (и навярно някоя друга доработка), или външен ОБД четец...

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 20 авг 2014 13:19
от imthedevil
А евентуално някаква насока за читав сервиз, където това може да бъде направено? И за какви пари да се готвя (приблизително).

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 20 авг 2014 15:01
от neznaiko
Дай снимка на тази средна колона, да го видим що за чудо е. За първи път чувам, че може да има такъв вариант при D-4D Avensis от 2001. Извинявай за прибързания ентусиазъм от по-предишния ми пост. Реших, че току-що си взел колата и още не знаеш кое къде е, та ще се зарадваш, че не се налага да плащаш за това, което искаш.

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 20 авг 2014 18:53
от Vesko
neznaiko написа:Дай снимка на тази средна колона, да го видим що за чудо е. За първи път чувам, че може да има такъв вариант при D-4D Avensis от 2001. Извинявай за прибързания ентусиазъм от по-предишния ми пост. Реших, че току-що си взел колата и още не знаеш кое къде е, та ще се зарадваш, че не се налага да плащаш за това, което искаш.

Клите преди фейс лифта на Т22 (около 2001г) нямаха бор компютър. А само подготовка за аудио. До колкото май двигателя е същият, като след фейс лифта, не би трябвало да е проблем да се монтира аудио от Т22 с БК. А дали ще се събере на конзолата....

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 20 авг 2014 22:34
от imthedevil
Снимките:

Табло
Изображение

Конзола
Изображение

Re: Може ли да се постави борд компютър на Toyota Avensis

Публикувано: 20 авг 2014 22:50
от slowtraveler
При мен се различаваше (2002г/Т22) - въртоците на полу-климатроника бяха долу, а имаше общ блок - БК+ СД с общ панел в цялата зона, където при теб са врътките и касетофона...
Нещо такова бе като компановка:
Изображение
И там си имаше БК...