Моля ви, не ходете в сервиз Европа, кв. Княжево

Модератори: zi_zi_top, Akima, slowtraveler, TATI, мехаННика, Georgimitrovich, miLen4o

borkodb
Мнения: 3
Регистриран: 19 юни 2014 11:20
Репутация: 0
Местоположение: София

Моля ви, не ходете в сервиз Европа, кв. Княжево

Мнениеот borkodb » 06 юли 2015 11:22

Здравейте.

Преди време бях в сервиз Европа (кв. Княжево) (http://www.gumi-europa.com/ - сайта е за гуми, но сервиза е на същото място, просто са заедно) за смяна на накладки
Колата много тропаше и беше ясно, че е от рейката. Майсторите го потвърдиха.

Смениха накладките и ми казаха ориентировъчна цена за рециклиране на рейка (250 лв + 100 лв труд).
Като изрично казаха, че те не се занимават с рециклиране а я носят при други колеги.

След месец оставих колата за рециклиране на рейката. Обадиха ми се на следващия ден ми казаха, че току-що са я взели от сервиза за рециклиране.
Попитах колко пари е излезнало рециклирането, не получих точна цифра, като въобще не се замислих защо, тъй като им имах доверие.
Отивам на следващия ден да си взема колата, качвам се, няма никакво тропане (дадох 350 лв) и си тръгнах. Покарах малко и:
1) при натискане на спирачката се чуваше ужасно скърцане от дясното колело. Върнах се в сервиза, качи се майстора и каза "Оо това е от дисковете, за смяна са. Ти преди не си го чувал заради тропането на рейката" (скърцането беше адски силно и няма начин да не съм го чувал)
2) на десния завой липсваше поне оборот и половина, на левия - поне оборот. Майстора: "оо трябва реглаж! "
Отивам на реглаж в друг сервиз: човека ме извика и ми показва огромен луфт от лявата страна и каза че не би направил реглаж, тъй като няма смисъл, колата не е изправна.
Посъветва ме да се върна във другия сервиз и да оправят рейката !
Тъй като усетих че нещо яко са ме метнали, порових из форума, и отидох в PitStop.
ОКАЗА се, рейката най-вероятно не е носена в сервиз за рециклиране. Въобще не е минавала през т.нар. "пералня", защото беше ужасно мръсна.
Отделно, не е закачена както трябва (разбираемо, при липсата на обороти в завиването). Болтовете бяха разбити от някакво мощно чукане по тях
Оставих колата в ПитСтоп. Занесоха рейката в сервиз за рециклиране - оттам като са видяли какво се е случило, първо са се смяли на "майстора", който я е "рециклирал",
второ, констатирали че от тази рейка НИЩО не става. Предложиха ми втора употреба, рециклирана рейка, със 100 лв отгоре. Съгласих се!
Взех си колата от ПитСтоп, бях забравил колко много може да завива наляво и надясно, все едно съм в нова кола. Отивам на реглаж при Стефан и се оказва,
че всичко е перфектно и няма нужда от реглаж, благодарение на перфектния труд на момчетата от питстоп.

В крайна сметка, рециклиране на рейка, ми излезе около 850 лв!!! заради наглостта и некомпетентността на този т.нар. сервиз! (няма да броя разходи за таксита и т.н.)

Тук е момента да благодаря на PitStop за компетентността и съпричастността, много ме съжалиха като видяха на какво съм станал жертва.

Върни се в “Черен списък на некоректни търговци и сервизи”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост