Auris II Hybrid

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
dap
Мнения: 357
Регистриран на: 14 Дек 2006 09:55

Auris II Hybrid

Мнение от dap » 11 Окт 2014 14:26

Здравейте,
след отсъствие от моя страна, мисля отново да се спра на предпочитаната от нас марка. По стечения на обстоятелствата съвсем скоро ще се сдобия с Auris 2-ро поколение хибрид. Не смятам да навлизам в подробности как и защо съм се спрял на този вариант. Моля от колеги които имат реални впечатления от модела да споделят неща като разход на гориво, надеждност, познати проблеми ако има такива. Моля Ви само за едно, не желая поредната тема за или против хибридите. Предварително благодаря на всички които ще изразят мнение по темата. Поздрави!

Hursa
Мнения: 4898
Регистриран на: 10 Окт 2011 21:22
Местоположение: Козлодуй
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 74 пъти

Re: Auris II Hybrid

Мнение от Hursa » 11 Окт 2014 18:57

На така поставените въпроси може да отговори само собственик на такъв автомобил, така че едва ли е коректно аз да давам мнение по темата. Но все пак … Карах новият аурис хибрид комби на познат. Доста ме впечатли по сравнение с моя по стар модел. До толкова, че бях решил да го сменя веднага. Но макар, че ми предложиха много добра цена за обратно изкупуване, ме отказаха с една може би дреболия, но ме подразни и реших все пак да изчакам до 5тата година на моята.
Та какви са разликите, според мен. Впечатленията са субективни и от не специалист. Хибридната система си е същата, до колкото знам. И се усеща като същата. Но новият аурис е чувствително по стабилен. Ъпгрейда според мен си заслужава. Особено голяма е разликата на неравности. Въпреки, че се усеща като по стабилен, вози и по добре от стария. Като гледах вътрешността му отвън, реших че за шофьора ще е по неудобен. Но е точно обратното, чувствително по удобен е за шофьора. Таблото му е някак по ниско разположено и изгледа към пътя при нормално шофиране, както и при маневри е по удобен. Предните наклонени колонки около челното стъкло при стария пречат осезаемо, при новия не. Изгледът назад е също малко по удобен, макар, че това което пробвах бе комби, а аз бих предпочел хечбека. Материалите в интериора, са чувствително по приятни. До колко са по качествени и дали наистина са по качествени не мога да кажа. Подлакътника в средата, за разлика от стария, вече върши работа, освен това се и настройва. Не ми хареса само, че липсват прибираемите стойки за чаши в ъглите на таблото, с които свикнах много в стария – стойките за чаши в средата долу ми изглеждат по неудобни. Липсва му, според мен, автоматична ръчна спирачка, което ще освободи доста място между предните седалки. Новия има и повече екстри, някой доста приятни. Но някой от екстрите според мен трябваше да си останат по желание, а не да ги слагат в задължителното оборудване и така да оскъпяват автомобила. Все пак ауриса си е среден клас и цената му трябва да е по умерена, според мен.
Седалките (предните), също, са по удобни за мен. Но за по едър човек, не съм сигурен. Получи се сравнение на стария и новия аурис, което май няма да е полезно за питащия smile.gif .
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Bojanov
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Сеп 2007 18:47
Местоположение: София

Re: Auris II Hybrid

Мнение от Bojanov » 14 Окт 2014 07:19

Аз също имам Аурис хибрид, но от първото поколение и за това ще коментирам само задвижващата систеа, защото тя е същата.
Перфектен автомобил за съпругата ( както е при мен) или за спокоен тип водачи спазващи ограниченията.
Градския разход в София при нормално каране и вдигане на газта далеч преди светофарите е около 4.5 . извънградско по магистралата с около 130-5 е 6/100. След тази скорост колата става шумна от факта, че кутията е безстепенна и я вкарва във високи обороти.
Мога да кажа, че въпреки, че карам ново BMW от по - висок клас, не пропускам да се яхна на тойотата.
И най - важното е, че тази кола ми вдъхва увереност в техниката и знам, че няма да ме предаде.
Нямам оплаквания и дефекти.
Определено не е върха на икономията ако някой търси това.

Аватар
dap
Мнения: 357
Регистриран на: 14 Дек 2006 09:55

Re: Auris II Hybrid

Мнение от dap » 14 Окт 2014 10:54

Благодаря Ви колеги,
абсолютно всяко мнение е ценно за мен. Пуснах темета с идеята да придобия по ясна представа за модела, тъй като гледах няколко ревюта и нещото което ми направи впечатление като минус е шумната скоростна кутия за която и Вие споменахте. Правих тест драйв, но в градски условия не можах да преценя до колко това е истина. Що се отнася до разхода на гориво, това е нещо толкова субективно и зависещо от конкретния водач. Ще споделя лични впечатления след като се сдобия с колата. До тогава очаквам и други колеги, запознати с тази или предходната генерация, да споделят опит. Поздрави!

Аватар
BOz
Мнения: 4272
Регистриран на: 24 Сеп 2013 18:06
Местоположение: София
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 98 пъти

Re: Auris II Hybrid

Мнение от BOz » 14 Окт 2014 20:57

Разлика в тази и предходната генерация Аурис хибрид няма.
Демек взимаш по-новата, уж по-красива версия на Аурис, но задвижващия агрегат е един и същ.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Hursa
Мнения: 4898
Регистриран на: 10 Окт 2011 21:22
Местоположение: Козлодуй
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 74 пъти

Re: Auris II Hybrid

Мнение от Hursa » 14 Окт 2014 21:05

За разхода – без да си поставям за цел нисък разход, при шофиране до 100, рядко до 120 получавам разход 3,8 лятото. В града също ми е около 3.8, това за София и Варна – също без да се старая да постигам нисък разход. Но както казахте това зависи от стила на шофиране – вероятно нормалното шофиране за мен е доста икономично. Смятам, че дори при моя стил на шофиране хибридната система има запас и ако се постарая бих постигна и по нисък разход. За висок разход – на връщане от Варна (август месец), заредих точно на изхода от града посока Шумен. По магистралата се старах да изстискам максималното по скорост. При малък трафик сутринта и 200 км/ч по километраж, реално 170 180 вероятно, разхода при слизане от магистралата ми бе над 9 литра. Спокойно подържа максималната си скорост, така че ако желаете да не спазвате ограниченията имате тази възможност. За динамиката – ако сравнявате ауриса хибрид с друг автомобил с подобна мощност и ръчна скоростна кутия. Ако не сте свикнали да шофирате в „червената зона” и с експресно превключване на ръчните скорости, въпреки, че в характеристиките на другия автомобил може да е дадено със 1-2 сек по добро ускорение до сто – с ауриса можете да постигнете по добри средни ускорения (според мен). Така, че динамиката според мен би задоволила повечето купувачи, ако не очакват от автомобил 130-140 кс, динамика на автомобил с 200 кс, но подобно мнение съм писал и по рано. Не шуми скоростната кутия – такава в общоприетия смисъл на думата – няма. Както няма и съединител – всичко си е постоянно „зацепено”. Няма и вариатор, в общоприетия смисъл, поради това няма и недостатъците на вариаторните трансмисии при други модели. Това също съм го писал – според мен „автоматика” на аурис хибрид е най-добър като усещане (плавност, удобствата които предлага и др.) в този клас автомобили. Надявам се да тествате и други модели с автоматик, роботизирани скоростни кутии, с вариатор и да споделите дали съм прав. Преди аз да купя колата ми дадоха хибриден аурис за два дена, защо и вие не се възползвате. За 10 20 мин тест драйв не можете да опитате много.
А за шума - шумен е при по висока скорост, над 120 – но шума според мен си е от двигателя и шумоизолацията не е много добра. Според мен при по висока скорост двигателя минава в мощностен режим – постига се при високи обороти. Както и при рязко натискане на педала за голямо ускорение. Докато при по ниска скорост електрониката се старае да държи двигателя около оборотите при които постига най-добра икономичност – а те са сравнително ниски. Съжалявам, че изписах толкова - изписаното е мое мнение базирано на любителски познания, може и да е погрешно. Но темата за хибрида на тойота ми е слабост:).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

baba_metca
Мнения: 587
Регистриран на: 28 Апр 2009 07:55
Местоположение: София и Пазарджик

Re: Auris II Hybrid

Мнение от baba_metca » 19 Окт 2014 07:42

Най-добре да прегледаш теми в чужди форуми, където потреблението е по-голямо.
Пример http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... ota-prius/

Пожелавам ти приятни изживявания.

nebrejen
Мнения: 48
Регистриран на: 29 Окт 2014 19:59

Re: Auris II Hybrid

Мнение от nebrejen » 31 Окт 2014 22:27

dap, сдоби ли се вече с Ауриса?

Аватар
dap
Мнения: 357
Регистриран на: 14 Дек 2006 09:55

Re: Auris II Hybrid

Мнение от dap » 02 Ное 2014 11:58

nebrejen написа:dap, сдоби ли се вече с Ауриса?
Здравей, все още не, но се надявам съвсем скоро и това да се случи. Между другото, последвах съвета на един от колегите и направих обстоен тест драйв на автомобила. Впечатленията ми са:

По-добра возия спрямо настоящия ми автомобил(Citroen C4 II).,
Повече глезотии като екстри.,
Воланът е доста по-лек, отново сравнение с C4-ката, но като че ли не е толкова прецизен.,
Учудващо за мен, не е муден, колата си е с добри динамични показатели.,
Що се отнася до разхода на гориво, ако може да се вярва на борд компютъра, София-Пловдив на круиз със скорост от 140км и от време на време над, разхода ми бе около 6л/100км. В градски цикъл (Пловдив) успях да достигна до 3,8л/100км.
Като минус отчитам липсата на самозаключване на автомобила при потегляне, рециклираните материали особено на централната конзола.

В заключение мога да кажа, че за два дни тест драйв и първи сблъсък с Hybrid на Тойота съм доволен, изключително приятно е да го управляваш в градски условия.

Поздрави!

nebrejen
Мнения: 48
Регистриран на: 29 Окт 2014 19:59

Re: Auris II Hybrid

Мнение от nebrejen » 02 Ное 2014 13:43

dap Мерси за информацията. И аз чакам нашият да пристигне след 20-на дни..Чета по чуждите форуми за проблеми с акумулаторите..Дано са единични случаи:)

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Мнения: 3835
Регистриран на: 27 Авг 2007 18:25
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Auris II Hybrid

Мнение от Vesko » 02 Ное 2014 19:51

dap написа:Като минус отчитам липсата на самозаключване на автомобила при потегляне, рециклираните материали особено на централната конзола.
Самозаключването голяма екстра ли е?
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1
Мнения: 1480
Регистриран на: 16 Юни 2011 18:59
Местоположение: Германия

Re: Auris II Hybrid

Мнение от Not_active_user_1 » 02 Ное 2014 23:22

Vesko написа:
dap написа:Като минус отчитам липсата на самозаключване на автомобила при потегляне, рециклираните материали особено на централната конзола.
Самозаключването голяма екстра ли е?
Ако не се самозключиш, нЕма каране братче! Страх! laugh.gif

Аватар
Airfan
Мнения: 1452
Регистриран на: 28 Сеп 2013 01:31
Местоположение: Пловдив
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Re: Auris II Hybrid

Мнение от Airfan » 03 Ное 2014 08:52

Виж в настройките на колата, моето от там се активира, деактивира и настройва в кои ситуации да заключва и отключва.
Изображение Изображение

Аватар
dap
Мнения: 357
Регистриран на: 14 Дек 2006 09:55

Re: Auris II Hybrid

Мнение от dap » 03 Ное 2014 15:57

Vesko написа:
dap написа:Като минус отчитам липсата на самозаключване на автомобила при потегляне, рециклираните материали особено на централната конзола.
Самозаключването голяма екстра ли е?
Точно защото не е голяма не виждам причина да липсва.



Airfan написа:Виж в настройките на колата, моето от там се активира, деактивира и настройва в кои ситуации да заключва и отключва.
проверих, но нямаше кой знае колко опции свързани с автомобила.

Поздрави

Аватар
Airfan
Мнения: 1452
Регистриран на: 28 Сеп 2013 01:31
Местоположение: Пловдив
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Re: Auris II Hybrid

Мнение от Airfan » 03 Ное 2014 16:51

Виж на запален автомобил. При мен ако не е запален опцията за настройка на автомобила е недостъпна.
Изображение Изображение

Публикувай отговор

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Kavalcho и 61 госта