slowtraveler написа:Източник BOZ, отново - не става въпрос за цензура като цяло, а за филтриране на инцидентни посетители, дошли само с цел да 'оцапат' някоя тема..
Много добре съм хванал идеята. И пак казвам, че това си е цензура и протекция на продавачите, което не трябва да се "модерира" по никакъв начин.
За мен форумите са силно общество, но в тях не трябва да се допуска намеса в комуникацията между потребителите, които все още спазват добрия тон на общуване.
Разбирам Нико да е казал, че няма такъв човек и не е купувал двигател от него (лъжец, в тон с тази анкета/предложение), и като "утвърден" потребител да му се повярва на благата дума и да му се "помогне", но едностранно модериране в случая определено не трябва да се допуска.
п.п. До този момент, като чисто страничен наблюдател, виждам само едно - потребител, който наистина е със 100лв назад (не разбрах защо точно (изключвам разходите по сделката)) и неговото мнение трябва да му бъде премахнато. Защо? Защо трябва да му се премахне, като той си казва, че не му харесва сделката с продавача? Защо продавача не си каже и неговото мнение и чак тогава да се теглят нещата на кантара и ако трябва да се взима модераторско решение? Лично аз виждам 50/50% възможност за грешка. В единия или в другия потребител. Единия потребител си е казал каквото му "тежи", другия потребител мълчи и накрая излиза, че мълчанието се поощрява, под една или друга форма. Просто не е редно. Не е честно ако трябва така да го кажа.