Мнениеот nov » 22 яну 2018 19:30
Мое мнение без да се съобразяваш с него - тази кола ще се чувства най-добре с 5в30 или 0в30, но за нашия климат и 5в30 би вършило чудесна работа.Ако го гори, според мен проблема е в колата , а не в маслото. 15в50 е супер гъсто масло и за Южна Италия може и да е добре, въпреки че пак ми се струва много дебело за този двигател. Лично за мен е хубаво маслото ти да започва с 5W, оттам нататък ти си знаеш. Но вземи хубаво и качествено масло, а не менте 5в30, въпреки, че това никой не може да ти гарантира. Наистина както каза Слоутравелър-а тая кола се тормози с това масло.
Има и друго - дори да ти гори по 2 литра на 10к.км аз бих доливал, но не бих сменил вискозитета на маслото и не бих слагал добавки за тази цел. Може да сменя марката масло, но вискозитета не. Без да съм професионалист мисля, че с по-гъстото масло осбено зимата товариш и маслена помпа, по-бавно върви през маслените магистрали и т.н.
Наливането на по-гъсто масло не е решаване на проблема, освен това в Хонда форума момчетата се оплакваха че официалните сервизи им наливали 5в40 и колите горяли масло, след, като минали на 0в20 и 0в30, колите осезаемо намлили разхода, не вярвам да се шегуват, но на мен пък не ми стана ясно как по-гъстото масло го горят а по-рядкото - не. Затова опитай и ти с качествено 5в30.